Dla naszego klienta, prężnie rozwijającej się polskiej firmy produkcyjnej z branży cukierniczej poszukujemy aktualnie odpowiedniej osoby na stanowisko:

okolice Warszawy
Nr ref: T/Ł/JK
Produkcja

Technolog- Cukiernik (oferta archiwalna)

zatrudniona osoba odpowiedzialna będzie za:

  • opracowywanie i wdrażanie nowych produktów (kontraktowanie z dostawcami surowców, opakowań materiałów pomocniczych, budowanie katalogu możliwych dostawców)
  • poszukiwanie nowych rozwiązań technologicznych, żywe reagowanie na zmiany preferencji klientów
  • optymalizację procesów produkcyjnych w celu zwiększenia ich efektywności i poprawy jakości
  • opracowywanie receptur dla produktów w rozbiciu na: receptury bazowe, receptury rozszerzone i instrukcje technologiczne
  • aktualizowanie zakładowych specyfikacji dla surowców, opakowań i materiałów pomocniczych, a tam gdzie jest to konieczne, wprowadzanie nowych
  • współtworzenie z komórką jakości list dostawców kwalifikowanych i rezerwowych dla surowców, opakowań, materiałów pomocniczych
  • czuwanie nad jakością stosowanych i wprowadzanych do produkcji surowców, półproduktów i opakowań przy ścisłej współpracy z działem jakości i produkcji
  • kontrola stosowanych reżimów technologiczno-technicznych, inicjowanie działań zmierzających do poprawy jakości procesu i wyrobu, a tam gdzie jest to konieczne, szkolenia pracowników z zakresu prowadzonej działalności

wymagania:

  • doświadczenie zawodowe na stanowisku Technologa Produkcji, w branży cukierniczej, zwłaszcza w zakresie technologii produkcji ciastek kruchych. Brani będą pod uwagę nie tylko Technolodzy z dużą wiedzą i doświadczeniem, którzy wniosą do organizacji swoje kompetencje i pomysły, ale również tzw. Potencjał, np. Asystent technologa, Młodszy Technolog, który jest gotowy na awans na stanowisko Technologa
  • wykształcenie wyższe kierunkowe: Technolog Żywności, Biotechnolog, najchętniej o specjalizacji piekarniczej lub cukierniczej
  • wiedza techniczna i technologiczna w zakresie produkcji żywności
  • znajomość systemów jakości HACCP, IFS lub BRC
  • znajomość technologii produkcji (namiarów i parametrów), procesów produkcyjnych, czynników mających wpływ na ich prawidłowość, jak również aktualnych przepisów prawa żywieniowego (rozporządzeń i dyrektyw)
  • ze względu na planowaną współpracę z klientami na rynkach zagranicznych dodatkowym atutem będzie znajomość j. angielskiego. Nie jest to jednak bezwzględnie wymagane
  • nastawienie na współpracę i poszukiwanie rozwiązań
  • umiejętność pracy zespołowej
  • samodzielność i dobra organizacja pracy
  • inicjatywa i przedsiębiorczość

oferujemy:

  • pracę w prężnie rozwijającej się firmie o ugruntowanej pozycji na rynku, obecnej ze swoimi produktami na rynkach zagranicznych i planującej wejście na kolejne
  • wpływ na kształtowanie oferty produktowej firmy
  • przyjazną atmosferę

Oferta archiwalna

Aktualnie nie można aplikować na to stanowisko

Sprawdź aktualne oferty