Dla naszego klienta, prężnie rozwijającej się polskiej firmy produkcyjnej z branży cukierniczej poszukujemy aktualnie odpowiedniej osoby na stanowisko:
okolice Warszawy Nr ref: T/Ł/JK |
Produkcja
|
Technolog- Cukiernik (oferta archiwalna)
zatrudniona osoba odpowiedzialna będzie za:
- opracowywanie i wdrażanie nowych produktów (kontraktowanie z dostawcami surowców, opakowań materiałów pomocniczych, budowanie katalogu możliwych dostawców)
- poszukiwanie nowych rozwiązań technologicznych, żywe reagowanie na zmiany preferencji klientów
- optymalizację procesów produkcyjnych w celu zwiększenia ich efektywności i poprawy jakości
- opracowywanie receptur dla produktów w rozbiciu na: receptury bazowe, receptury rozszerzone i instrukcje technologiczne
- aktualizowanie zakładowych specyfikacji dla surowców, opakowań i materiałów pomocniczych, a tam gdzie jest to konieczne, wprowadzanie nowych
- współtworzenie z komórką jakości list dostawców kwalifikowanych i rezerwowych dla surowców, opakowań, materiałów pomocniczych
- czuwanie nad jakością stosowanych i wprowadzanych do produkcji surowców, półproduktów i opakowań przy ścisłej współpracy z działem jakości i produkcji
- kontrola stosowanych reżimów technologiczno-technicznych, inicjowanie działań zmierzających do poprawy jakości procesu i wyrobu, a tam gdzie jest to konieczne, szkolenia pracowników z zakresu prowadzonej działalności
wymagania:
- doświadczenie zawodowe na stanowisku Technologa Produkcji, w branży cukierniczej, zwłaszcza w zakresie technologii produkcji ciastek kruchych. Brani będą pod uwagę nie tylko Technolodzy z dużą wiedzą i doświadczeniem, którzy wniosą do organizacji swoje kompetencje i pomysły, ale również tzw. Potencjał, np. Asystent technologa, Młodszy Technolog, który jest gotowy na awans na stanowisko Technologa
- wykształcenie wyższe kierunkowe: Technolog Żywności, Biotechnolog, najchętniej o specjalizacji piekarniczej lub cukierniczej
- wiedza techniczna i technologiczna w zakresie produkcji żywności
- znajomość systemów jakości HACCP, IFS lub BRC
- znajomość technologii produkcji (namiarów i parametrów), procesów produkcyjnych, czynników mających wpływ na ich prawidłowość, jak również aktualnych przepisów prawa żywieniowego (rozporządzeń i dyrektyw)
- ze względu na planowaną współpracę z klientami na rynkach zagranicznych dodatkowym atutem będzie znajomość j. angielskiego. Nie jest to jednak bezwzględnie wymagane
- nastawienie na współpracę i poszukiwanie rozwiązań
- umiejętność pracy zespołowej
- samodzielność i dobra organizacja pracy
- inicjatywa i przedsiębiorczość
oferujemy:
- pracę w prężnie rozwijającej się firmie o ugruntowanej pozycji na rynku, obecnej ze swoimi produktami na rynkach zagranicznych i planującej wejście na kolejne
- wpływ na kształtowanie oferty produktowej firmy
- przyjazną atmosferę